SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 14 september

Gepubliceerd op

 

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten 

Datum: 14 september 2020

 

Beste ouders/verzorgers,

Wat fijn dat we afgelopen weken weer bijna als vanouds met de kinderen kunnen spelen en werken. Helaas kunt u als ouders, opa’s en oma’s nog niet naar binnen om even mee te spelen bij het brengen. Maar zijn eenmaal de kinderen binnen dan draaien we weer heerlijk op volle toeren.

Thema’s

De meeste groepen zijn inmiddels gestart met het eerste thema van het jaar. Veel zalen zijn gestart met een thema waarbij de nadruk ligt op het leren kennen van vriendjes en de zaal. Welke hoeken zijn er, waar ligt het materiaal en wat zijn de kleine regeltjes in de kring. Het is voor peuters fijn om weer even te weten hoe het ook alweer allemaal gaat op de speelzaal en wie er allemaal rondlopen. En natuurlijk wie al die andere leuke peuters zijn om mee te spelen.

JONGleren_in_het_Verkeer

In de vierde week vanaf 21 september, starten we met alle zalen tegelijk met het thema Verkeer. Het thema dat onderdeel is van het project ‘JONGleren in het verkeer’, is een initiatief van de Onderwijs Adviesdienst uit Leiden. Gedurende drie weken worden er activiteiten georganiseerd in de kring, buiten en tijdens het vrij spel, die te maken hebben met verkeer. Verkeersopvoeding begint al in de buggy, als ze over straat lopen of op het fietszitje. Ongemerkt nemen jonge kinderen al veel in zich op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding, dat is de centrale boodschap van het project JONGleren in het verkeer!

Als afsluiting van de themaweken wordt een digitale ouderbijeenkomst georganiseerd en geleid door een onderwijsadviseur. In deze bijeenkomst staat het veilig vervoer van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders als verkeersopvoeder centraal. Hoe u zich kunt aanmelden voor de ouderbijeenkomst laten we u zo snel mogelijk via de leidsters weten.

Snotneuzen, beslisboom en COVID-19

Het is al veelvuldig in het nieuws geweest. Vele discussies zijn in de media gevoerd over het wel of niet kunnen brengen van kinderen naar de opvang en peuterspeelzalen (en de basisschool) die verkoudheidsklachten hebben. Bij de peuterspeelzaal zijn we het liefst heel erg voorzichtig maar ook wij vinden tegelijkertijd dat kinderen met eenvoudige verkoudheidsklachten gewoon gebracht moeten kunnen worden. Als daar koorts of benauwdheid bij komt is dat echter weer anders. Om een goede verantwoorde beslissing te kunnen nemen heeft de Brancheorganisatie samen met de BOinK (de belangenorganisatie voor ouders) een beslisboom opgesteld. Deze beslisboom is op de website terug te vinden samen met het protocol dat de richtlijnen op een rijtje zet.

We hebben de eerste twee weken al gemerkt dat u als ouders zich heel erg goed aan de richtlijnen houdt. Niet alleen bij het afstand houden maar ook bij de openheid van ouders als er mogelijk COVOD-19 gerelateerde klachten waren binnen het gezin. U als ouders nemen blijkbaar geen risico. We zijn daar heel erg blij mee. Zo maken we het er met zijn allen zo veilig mogelijk. Uiteraard blijven we als medewerkers hetzelfde doen. Ook wij zullen zo goed als mogelijk alle risico’s proberen te vermijden.

 

Als u opmerkingen, vragen of ideeën hebt dan horen we dat altijd graag.

Met hartelijke groet,

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...