SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 16 februari 2022

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 16 februari 2022

 

Beste ouders/verzorgers,

COVID-19

COVID-19Het zal u niet ontgaan zijn dat er de komende weken heel wat maatregelen zullen verdwijnen. De mondkapjes mogen bijna altijd af. De quarantaineregels worden korter en bovenal: we mogen allemaal weer op pad. Ook bij de SKV zetten we de komende weken heel veel maatregelen in de ijskast.  

We weten het natuurlijk nooit zeker, maar ik krijg toch het idee dat we na twee jaar echt wel afscheid gaan nemen van het akelige COVID-19 virus dat ons allemaal zo ontzettend bezig heeft gehouden.

Maar tegelijkertijd heeft het ons ook dingen geleerd die we anders misschien nooit hadden ontdekt. Zo hebben we gezien dat onze relatie met u als ouder voor ons ontzettend waardevol is. We hadden u ontzettend nodig want we konden er alleen door samen te werken doorheen. Ik ben echt ontzettend trots op u als ouders en verzorgers (opa’s en oma’s!). U heeft zich steeds weer flexibel opgesteld en alle maatregelen heel serieus genomen. We konden altijd op uw steun rekenen. Dat heeft er mede voor gezorgd dat er geen uitbraken zijn geweest op de groepen zelf en we geen groepen hebben hoeven sluiten. Dat is ook wel een beetje geluk hebben misschien, maar toch wel dankzij uw hulp! 

We hebben ook andere dingen geleerd van de maatregelen de afgelopen twee jaar. Zo hebben we moeten besluiten om de kinderen buiten of in het halletje van uw peuterspeelzaal over te nemen van u. U kon niet meer in de groep zelf komen bij het halen en brengen. We in de afgelopen twee jaar gemerkt dat dit heel veel rust geeft bij kinderen. Het wennen voor de jongsten gaat gemakkelijker. Het is ook de manier die erg lijkt op de overdracht in het kleuteronderwijs. Kinderen raken dus met deze manier van afscheid nemen al bij de peuterspeelzaal gewend aan de manier waar ze ook in het onderwijs mee te maken krijgen. En niet onbelangrijk: het stimuleert de zelfstandigheid en is goed voor de autonomie van de peutertjes. Deze maatregel gaan we dus voorlopig zo houden. De leidsters van uw peuter zullen met u verder in detail afspreken over het halen en brengen vanaf nu.kopje_koffie

We kijken er wel ontzettend naar uit om u bij de thema-inloopochtenden op de groepen te ontmoeten. Zonder gedoe en afstand houden. Weer gezellig met elkaar aan de klets. Heerlijk.

 

Klantenservice SPL en KindPlanner

Logo_SPLVanaf 1 februari 2022 heeft u de inlogcodes ontvangen voor de oudersapp en het ouderportaal. Ook op de groepen werken de leidsters met het groepsportaal van KindPlanner. Zij kunnen u daarmee berichtjes en foto’s sturen. Ook het aan- en afmelden gaat via dit portaal. Als uw peutertje ziek is en dat via de ouderapp doorgeeft zien de leidsters dat gelijk in de ochtend via het groepsportaal. Dat maakt de communicatie wat moderner en gemakkelijker. Natuurlijk moeten we allemaal even wennen aan KindPlanner. Mochten er dingen niet goed gaan kunt u altijd even contact opnemen met mij, de leidster of de klantenservice van SPL.

Mocht u het nog niet gedaan hebben: als u bent ingelogd in het ouderportaal is het goed om even te controleren of uw gegevens kloppen. Er kunnen altijd kleine foutjes in zitten. Ook voor vragen over de planning, plaatsingen of uw factuur dan kunt u contact opnemen met de Klantenservice. De Klantenservice is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur: Telefoon: 088 – 3043043. De contactgegevens vindt u op onze website bij contact.

Naast het groepsportaal van KindPlanner vindt u ook nog altijd op onze website foto’s en de nieuwsbrieven van de groepen zoals u dat gewend was.

Tips van het Centrum voor jeugd en gezin

Logo_CJG_VoorschotenHet Centrum voor Jeugd en Gezin deelt ook geregeld tips over opvoeden. Deze keer over ‘Relationele en seksuele ontwikkeling’ in de leeftijden van 0 tot 6 jaar.

“14 februari was het weer Valentijnsdag, een dag waarop de liefde centraal staat. Als ouder speel je een belangrijke rol in de relationele en seksuele opvoeding van je kind. Met je kind praten over relaties en seksualiteit kan voor ouders soms ingewikkeld zijn. Wat weet mijn kind al? Wat vertel ik precies en wanneer? Hieronder een aantal tips per leeftijdsfase om het bespreekbaar maken wat te vergemakkelijken”.

0 - 4 jaar: Deze fase staat ook wel bekend als de ‘vieze woorden fase’, waarbij kinderen te pas en te onpas woorden als ‘poep’, ‘pies’ en ‘piemel’ roepen.
 Tip: Het kind is vooral op zoek naar een reactie. Vaak weten ze nog niet zo goed wat ze ermee bedoelen. Negeer het gedrag, vaak stopt een kind dan omdat het niet de verwachte reactie krijgt.

4 - 6 jaar: In deze fase wordt vaak de vraag gesteld: ‘waar komen baby’s vandaan?’
 Tip: Het is belangrijk om de vraag serieus te nemen. Je hoeft niet bang te zijn dat je je kind teveel vertelt. Kinderen onthouden wat past bij hun leeftijd, interesse en belevingswereld.
Boekentip: ‘De grote race’ van Nicholas Allan.

Meer informatie over seksuele opvoedingstips voor oudere kinderen en opvoeden en opgroeien in het algemeen kunt u vinden op e website: www.cjghm.nl .

Dirk Scheele

Ook Dirk Scheele heeft niet stil gezeten de afgelopen periode. Er komt weer een hele mooie theatertour de Roep van de Jungle. In deze gloednieuwe bandvoorstelling mag live gespeeld worden. In Roep van de Jungle starten Dirk en zijn liveband een muzikale zoektocht naar een nieuwe band voor Japie het Apie. De Jungle-dieren strijden om beurten voor een felbegeerd plekje in de band en dit levert veel hilarische audities op. Maar...kan Japie eigenlijk zelf wel zingen? Meer informatie is te vinden op de website van Dirk.

Dirk_Roep_om_de_Jungle

 

Dirk als DJ

Dirk gaat niet alleen het theater in, hij is sinds kort ook DJ geworden. Elke zaterdag- en zondagochtend om 09.00 uur ‘De Dirk Scheele Show’ te horen. Samen met zijn gitaar neemt hij de kinderen mee op reis. De show heeft iedere week een nieuw thema met bijpassende liedjes van Dirk en van andere artiesten die hij een warm hart toedraagt.

Dirk_als_DJ
Hallokids Radio
Hallokids Radio is dé online radiozender voor gezinnen met kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar. De radiozender combineert muziek voor en door kids met de grootste hits van nu. Alle muziek en onderwerpen in de verschillende shows van Hallokids Radio zijn Kids Proof, zodat kinderen en ouders op elk moment van de dag onbezorgd kunnen luisteren.
Alle informatie over de radiozender vind je op www.hallokidsradio.nl

Hallokids Radio is te beluisteren via: www.hallokidsradio.nl  maar ook via TuneIn, Deezer, Juke en www.radiozenders.fm

 

Ik wens u alvast een fijne voorjaarsvakantie.

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...