SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 18 januari 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 18 januari 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

We zijn weer een weekje verder. En omdat we ook deze week nog in de lockdown zitten weer een nieuwsbrief vol met filmpjes.

Het begint buiten al echt een beetje kouder te worden. En heel voorzichtig valt er zelf al wat sneeuw. Hoe leuk zou het zijn als we met zijn allen lekker buiten sneeuwpoppen kunnen maken. Maar tot die tijd doen we het met de prentenboeken waarin Dikkie Dik en Kikker buiten in de sneeuw spelen.

 

Filmpjes

trompet

Het eerste filmpje gaat nog niet echt over de winter maar over muziek. Juf Carolien heeft al een aantal keer haar trompet meegenomen en voor de peuters van Olleke Bolleke liedjes gespeelt. Op haar filmpje mag je raden welke liedjes ze speelt. Ik ben benieuwd of de peuters de deuntjes herkennen.

 

Hoewel er nog in Voorschoten nog geen grote bergen sneeuw zijn gevallen hebben Dikkie Dik en Kikker in hun dorpje wel te maken met dikke witte laag sneeuw.

Dikkie_Dik_in_de_sneeuw

Juf Linda van de Boschfluiters leest het prentenboek voor over Dikkie Dik in de sneeuw. En juf Miranda van de Hooiberg leest het prentenboek voor over Dikkie Dik en de muts van de sneeuwpop.

 

Kikker_en_de_sneeuwman

 

En het derde prentenboek Kikker en de sneeuwman, gaat over Kikker en zijn vriendjes. Kikker houdt niet zo van kou maar hij gaat toch naar buiten en maakt daar in de sneeuw een mooie sneeuwpop.

 

 

 

 

Het vierde prentenboekje wordt voorgelezen door juf Monique van de Boschfluiters. Het gaat over Bo en Babs die spelen in de sneeuw.

Bo_en_Babs_in_de_sneeuw

 

Droomvogel

_APR6183RR

Alweer bijna twee jaar gelden vierden we met alle peuters van onze peuterspeelzalen een geweldig feest. Op het verjaardagsfeestje van de peuterspeelzalen die 50 jaar waren geworden, werden we in het cultureel centrum getrakteerd op een voorstelling van Carlijn de Tovenaar uit Voorschoten. Naast fantastische voorstellingen is er ook een leuke website: De Droomvogel, waarin u zich kunt abonneren op haar nieuwsbrief. Daarin doet Juf Manon hele leuke spelsuggesties. Nu we ze zelf niet kunnen toepassen op de speelzaal geeft het u misschien tips voor thuis.

 

Bibliotheek PrentenboekenBingo

Helaas is ook de bibliotheek nog gesloten de komende weken. Maar dat wil niet zeggen dat zij stilzitten. Zeker nu de Nationale Voorleesdagen eraan komen. Ze hebben een Bingo gemaakt met als onderwerp (prenten)boeken. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.

210112-prentenboekenbingo_1

Want hoe leuk was de berenjacht wel niet tijdens de lockdown in maart? Nu kunnen de kinderen op prentenboekenjacht. Mensen kunnen prentenboeken voor het raam zetten waarmee de kinderen die de boeken vinden vakjes van hun bingokaart kunnen afstrepen. Hier kun je de bingokaart downloaden.

 

Noodopvang en de compensatie voor de ouderbijdrage

Ook de noodopvang gaat wat langer door in verband met de lockdown die ook nog doorloopt. U kunt daar nog steeds aanspraak op maken als u werk heeft in een van de cruciale sectoren en geen mogelijkheid ziet om uw peuter op een andere manier op te vangen. U kunt op de website van de rijksoverheid zien wanneer u daarvoor in aanmerking kunt komen. Maar bij twijfel kunt u ook altijd even bellen. De informatie over kinderopvang en peuterspeelzalen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Ook de compensatie die het rijk beloofd heeft aan ouders te betalen voor de ouderbijdrage die ouders hebben betaald tijdens de huidige sluiting, loopt gewoon door totdat de peuterspeelzalen en de kinderopvang weer helemaal open kunnen. Als u daar vragen over heeft horen we dat graag.

 

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...