SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 25 augustus 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 25 augustus 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Welkom terug

Nog een paar nachtjes slapen en dan gooien we de deuren van onze peuterspeelzalen weer open. Heerlijk om na een welverdiende vakantie weer aan een nieuw jaar schooljaar te mogen beginnen. De eerste dagen zijn altijd spannend voor de peuters maar we weten ook dat ze altijd weer heel snel gewend zijn.

Logo_De_Vreedzame_School

Het afgelopen schooljaar hebben we door hard werken van de leidsters, als organisatie officieel het predicaat Vreedzame Kinderopvang gekregen. Het komende schooljaar zult u regelmatig op de zaal de programmaonderdelen terug zien. Of misschien niet direct zien maar hopelijk dan op zijn minst merken in de prettige sfeer die er op de zalen is en verhalen en werkjes waar de peuters mee thuis komen. En daarbij hoort dat, mocht u onverhoopt ergens tegenaan lopen, u dat altijd bespreekbaar kunt maken.

 

COVID-19

COVID-19

Wat helaas nog steeds niet helemaal weg is, is COVID-19. Het begint inmiddels al een beetje gewoon te voelen dat het virus op de achtergrond aanwezig is. Ik weet niet of het ‘gewoon voelen’ een goed of juist een slecht gevoel is. In elk geval betekent het wel dat een aantal maatregelen ook helaas meer de gewoonte beginnen te worden, dan dat het tijdelijke uitzonderingen zijn.

Zo zullen de kinderen ook dit schooljaar voorlopig nog zo veel mogelijk buiten worden overgedragen. Maar omdat we u als ouder wel missen op de groepen, gaan we komend schooljaar daar vervangende activiteiten voor in het leven roepen. Bijvoorbeeld een periodiek spelinloop om te laten zien aan de hand van welke thema’s onze peuters gewerkt hebben, of gaan werken.

De maatregelen die er zijn over onder andere quarantaine en snotneuzen kunt kun nog steeds op de voorpagina van onze website vinden: https://kinderspeelzaalvoorschoten.nl/

 

Logo_Voorschoten_Voor_elkaar 

Hulp bij echtscheiding

We hopen dat het u niet zult overkomen maar soms is het helaas wel iets waar ouders tegenaan lopen. Ze besluiten samen om uit elkaar te gaan.

Dat kan soms best veel vragen oproepen. Voorschoten Voor Elkaar (die op heel veel terreinen ondersteuning biedt bij maatschappelijke en persoonlijke kwesties) heeft regelmatig een inloopspreekuur met als thema echtscheiding. Voor meer informatie klikt u hieronder op het plaatje van de flyer.

Poster_aanbod_Voorschoten_najaar_bij_echtscheidingen_1

 

Pilot dreumesgroep

Dit schooljaar gaan we op enkele locaties een spel-inloop organiseren voor ouders met dreumesjes. We horen namelijk vaak dat ouders de overgang naar de peuterspeelzaal spannend vinden of niet weten wat ze kunnen verwachten van een peuterspeelzaal. Ouders kunnen gedurende een aantal ochtenden/middagen tijdens deze uren, tegen een kleine vergoeding helemaal vrijblijvend, met hun dreumes samen de ruimte en het aanbod van materialen verkennen. Maar bovenal geeft het deze ouders de gelegenheid de vragen te stellen die ze ongetwijfeld hebben over de peuterspeelzaal en wat een peuter al wél, en zeker ook nog helemaal niet hoeft te kunnen, als hun kindje officieel gaat starten met 2 jaar.

Over wanneer, waar en hoe ouders zich kunnen opgeven voor de dreumesgroep houden we u uiteraard op de hoogte.

 

Oudercommissie

Elke peuterspeelzaal heeft bij ons een oudercommissie. Dat zijn fantastische ouders die meedenken en helpen op de speelzaal zelf en meedenken over het beleid van de organisatie. Elk oudercommissielid heeft daar helemaal zijn eigen inbreng in. Ik wil hierbij nog maar eens benadrukken hoe dankbaar we zijn dat deze ouders zich belangeloos inzetten voor hun peuterspeelzaal.

Bent u benieuwd wie de oudercommissieleden zijn bij u op de peuterspeelzaal, wat ze doen of dat er misschien vacatures zijn omdat het u leuk lijkt? Dan kunt u dat altijd navragen bij de leidsters. 

Oudercommissie

 

Hoop u allen vanaf 30 augustus weer te mogen begroeten.

 

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...