SKV nieuws

nieuwsbrief SKV 25 januari 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 25 januari 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

Inmiddels weten we zeker dat we volgende week nog niet open mogen. Vervelend maar even nog niks aan te doen. Daarom hebben we ook deze week weer veel filmpjes opgenomen. Maar daarnaast hebben we een aantal suggesties om te doen thuis zonder dat dit veel werk of voorbereiding kost.

 

Filmpjes van prentenboeken

Ik_wil_de_maan

De eerste filmpjes zijn filmpjes van drie voorgelezen prentenboeken. Juf Jorina van ’t Kwetternest, Juf Linda en juf Monique van de Boschfluiters hebben ze voorgelezen. 

 Het eerste prentenboek gaat over een mol die heel graag de maan wil hebben: ‘Ik wil de maan’.

 

Het derde prentenboekDe rommelige REUS, gaat dus over een hele rommelige reus. Hij raakt zelfs de riem van zijn broek kwijt.

De_rommelige_reus

En het laatste prentenboek gaat over Saar. Het heet Het haar van Saar. Saar heeft nog geen haar. Haar broertje en zusjes wel. Of heeft Saar daar ineens toch wel een plukje?

Marit heeft voor de kinderen een raadspelletje. Weten jullie wat er weg is getoverd?

Bij Pippeloen hebben ze een egeltje en een eekhoorntje die gaan slapen omdat het buiten koud is. Daar hebben juf Annemieke en juf Ellen een filmpje van gemaakt.

 

 

Lekker lezen

Voorlezen is heel erg leuk maar soms is het lastig om een geschikt boek te vinden. Op de website Lekker lezen zijn heel veel leuke boekentips te vinden van boeken voor alle leeftijden. Deze website is een initiatief van de schrijvers van kinderboeken zelf.

 

Scheuren en plakken

Scheuren-en-plakken_1

Scheuren is een hele gemakkelijke activiteit die misschien wat onzinnig lijkt maar die voor heel leuk spel kunnen zorgen. Ten eerste is het scheuren op zich een hele goede manier om de fijne motoriek te helpen ontwikkelen. Maar met de snippers kunnen ook weer hele leuke werkjes geplakt worden. Het enige wat je nodig hebt is een paar oude tijdschriften, een vel papier en wat lijm. De firma Rolf waar we ons meubilair en spelmateriaal vaak halen heeft het idee op papier gezet.

 

Boekfiets.nl

Wie nog geen genoeg heeft van het prentenboek 'Coco kan het' is er nog een leuke website van Boekfiets.nl met onder andere een liedje van Coco.

 

Met hartelijke groet,

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...