SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 25 september 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 25 september 2021

 

Beste ouders/verzorgers,

Inmiddels zijn we een paar weken onderweg in het nieuwe schooljaar. De meeste peuters zijn alweer helemaal gewend. We hebben de eerste weken ook veel nieuwe peutertjes mogen ontvangen. En ook die hebben al aardig hun draai gevonden.

Tot nu toe hebben we net als vorig jaar de kinderen bij de deur overgenomen van hun ouders. Vanaf vandaag 25 september wordt de 1,5 meter losgelaten en kunnen we ouders weer wat gemakkelijker op de groep ontvangen. Echter we hebben het afgelopen jaar gemerkt dat het overdragen van de kinderen bij de deur veel rustiger en duidelijk is voor de kinderen. Het wennen gaat daardoor veelal gemakkelijker voor de peuters dan dat we gewend waren tijdens de inloop van vóór Corona. Daarom hebben we besloten om voorlopig het ontvangen van de peuters bij de deur te behouden. Wel kunnen we vanaf volgende week (nieuwe) ouders gemakkelijker ontvangen worden op de groep voor bijvoorbeeld een intakegesprek, een ontwikkelingsgesprek met 3 jaar of een verjaardagsfeestje bij de peuterspeelzaal.

Maar ook tussendoor zullen we ouders nu weer vaker de gelegenheid geven binnen te komen. Want we vinden het heel belangrijk dat ouders zelf echt op de groep kunnen zien met welk thema of onderwerp hun kind zoal bezig is op de ochtend bij de peuterspeelzaal. Vanaf de herfstvakantie zullen er daarom weer eens in de zoveel weken in- of uitloopochtenden worden georganiseerd. Tijdens deze inloopochtenden van 9.00 tot 10.00 of ‘uitloopochtenden’ vanaf 11.00 uur, kunt u op de groep zelf zien aan welke thema’s uw kind gaat werken of heeft gewerkt. U kunt dan samen met uw kind met het aangeboden (thema)materiaal spelen. Wanneer deze in- of uitloopochtenden precies zijn hoort u via de leidsters van uw peuter.

 

COVID-19

COVID-19

Helaas zijn er de afgelopen weken nog wel een aantal uitbraken van COVID-19 geweest op diverse basisscholen in Voorschoten. En ook in de media zijn er verhalen over besmettingen in de kinderopvang. Gelukkig zijn we bij de peuterspeelzaal nog gespaard gebleven. We doen er alles aan om dat ook zo te houden. We maken nog steeds veel schoon en wassen onze handen en die van de peuters veelvuldig. Ook met het griepseizoen voor de deur een goede gewoonte vinden we. En het is inmiddels waarschijnlijk een overbodige vraag, maar mocht u of uw kind klachten hebben met hoesten of koorts, wilt u dat dan tijdig aan uw leidsters melden? Dan komen we hopelijk samen enigszins zonder kleerscheuren de winter door. Op de voorpagina van onze website kunt u de meest recente ‘beslisboom’ vinden.

Dirk Scheele

Doordat COVID-19 op zijn retour is kan er weer steeds meer worden georganiseerd. Ook onze favoriet Dirk Scheele gaat vanaf morgen weer de theaters in. In de nieuwe voorstelling 'Muziek maken met Dirk Scheele' duikt Dirk samen met de kinderen in de wereld van muziek. Op woensdag 20 oktober om 11:00 is de première in Paradiso, zondag 26 september speelt Dirk in het Luxortheater, Rotterdam en woensdag 29 september is hij te zien in Metropool, Enschede. Zie voor tickets: https://www.dirkscheele.nl/voorstellingen/agenda-en-tickets/


Op een speelse manier leert Dirk je van alles over instrumenten zoals de gitaar en de drums. Dirk tovert zelfs eenvoudige voorwerpen om tot nieuwe muziekinstrumenten! Denk aan een kartonnen kokertje om in te zingen, een doos om op te trommelen en de coole rits van je vest om mee te ritsen.

Pilot dreumesgroep

Dit schooljaar gaan we echt van start met de Speelgroep 1+. Dankzij de gemeente kunnen we voor ouders met kindjes van 1 tot 2 jaar gratis 5 speelochtenden aanbieden. De eerste vrijblijvende kennismaking is op maandag 22 november bij De Boschfluiters en op woensdag 24 november bij De Hooiberg. Op die ochtend kunnen ouders van 9.15 tot 11.00 uur met hun dreumes komen spelen en zich eventueel opgeven voor de volgende 4 gratis speelochtenden. Naast het aanbieden van uitdagend speelgoed, laten we de kindjes en hun ouders alvast een beetje proeven aan een peuterspeelzaalochtend met de bijbehorende activiteiten. Als u geïnteresseerd bent, of u kent ouders die het leuk zouden vinden, kunt u dat aan uw leidster doorgeven. Dan zorgen we ervoor dat u meer informatie krijgt over de Speelgroep 1+ en hoe u, of andere ouders zich kunnen opgeven.

Stoptober

Logo_CJG_Voorschoten

Oktober is traditioneel de maand waarin aandacht is voor de gevaren rondom roken en waarop rokers worden uitgedaagd om te stoppen. Meeroken is voor kleine kinderen een reëel risico op blijvende schade. Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van het Centrum voor jeugd en gezin.

Artikel_0-4_Meeroken_Voorschoten_CJG_Stoptober_1 

Week van de opvoeding met Steven Pont

Van 4-10 oktober 2021 is de Week van de Opvoeding. Dit is een landelijk initiatief van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) met als thema: Vertel eens...
Vertel eens... is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan. Tijdens de Week van de Opvoeding worden door het hele land activiteiten georganiseerd rond dit thema.
Op donderdagavond 7 oktober organiseert GGD Hollands Noorden de online bijeenkomst Vertel eens! Hoe verhalen de band in je gezin versterken. Tijdens deze online bijeenkomst laat Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach) zien hoe je met gesprekken, (familie) verhalen en luisteren de band met je gezin en familie versterkt. Opvoeders krijgen tips en voorbeelden hoe ze in gesprek gaan en blijven met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar en worden ouders uitgedaagd om na te denken over hun rol als ouder/opvoeder/grootouder. Daarnaast gaan we in op het belang van familietradities en geschiedenis om op die manier de band in het gezin en familie te versterken.
Ouders kunnen zich voor deze activiteit kosteloos aanmelden via de website van de GGD HollandsNoorden . De avond vindt online plaats.

 

Podje-opvoeden

En als we het dan toch over opvoeden hebben. Er zijn tegenwoordig heel veel podcasts over opvoeden. Een leuke die we vonden waarin onder andere een van onze belangrijkste pedagogen van Nederland Elly Singer aan het woord komt, kunt u vinden via https://www.radioviainternet.nl/podcasts/podje-opvoeden. Een aanrader.

eekhoorn_in_de_herfst

Ik wens u alvast een mooie en gezonde herfst toe.

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...