SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 29 januari 2022

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 29 januari 2022

Beste ouders/verzorgers,

Burgemeester leest voor

Op donderdag 26 januari heeft de burgemeester van Voorschoten, Nadine Stemerdink, voorgelezen bij ’t Kwetternest. Ze heeft het boek voorgelezen: “Maar eerst ving ik een monster”.

Burgemeester_lees_bij_Kwetternest

Voor de start van de Nationale Voorleesdagen krijgen alle peuterspeelzalen elk jaar het boek dat centraal staat cadeau van het NUT Voorschoten. Dat is een mooi gebaar waar de peuterspeelzalen graag gebruik van maken.

Maar_eerst_ving_ik_een_monster

 

Er is naar aanleiding van het boek ook een leuk lied te vinden op youtube.

 

Ook op de andere locaties van de peuterspeelzalen is aandacht besteed aan voorlezen. Er kwamen ouders voorlezen en de bibliotheek kwam bij een aantal locaties traditiegetrouw voorlezen aan de hand van hele grote platen uit het prentenboek.

 

Thema Gezondheid

De komende weken staat bij de peuterspeelzalen het thema ‘Gezondheid’ centraal. Dit komt terug in activiteiten over gezond eten, bewegen en ziek zijn.

Slank_en_Kwiek_Hooiberg

Bij de activiteiten rondom bewegen worden we op de zalen geholpen door Slank en Kwiek die na de zomervakantie weer het Nijntje beweegdiploma gaat aanbieden. De kinderen die al een ochtend mochten meebewegen op de zaal vonden het geweldig. Ook de komende weken zullen er nog op locaties van de SKV gastlessen worden gegeven door de medewerkers van Slank en Kwiek.

 

COVID-19

COVID-19

Afgelopen week zijn de quarantaineregels aangepast. We hoeven met zijn allen, mits er geen sprake is van klachten, wat minder snel in quarantaine. Hieronder in het kort de wijzigingen:

  • Kinderen van 0 - 18 jaar hoeven niet in quarantaine als zij een huisgenoot (categorie 1) of nauw contact (categorie 2) zijn van iemand die positief getest is op Covid-19. Voor deze kinderen geldt wel het advies om geen contact te hebben met kwetsbare personen gedurende 10 dagen nadat zij in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon.
  • Daarbij geldt voor kinderen van 0-4 jaar als zij een huisgenoot of nauw contact zijn van iemand die positief is getest op Covid-19, en zij zelf (milde) klachten hebben, het advies om te testen.
  • Voor kinderen van 4-12 die naar de BSO gaan blijven de huidige regels gelden dat zij met (milde) klachten thuisblijven en een (zelf)test doen.
  • Kinderen die zelf positief testen gaan minimaal 7 dagen in thuisquarantaine.

Mocht u toch twijfelen dan kunt u altijd met de leidsters of met mij contact opnemen. Op de voorpagina van onze website kunt u nog steeds de meest actuele beslisboom vinden en de daarbij behorende maatregelen. De beslisboom is door het RIVM nog niet aangepast maar zodra dat is geval is zetten we deze direct weer op de website.

Samenwerking met SPL

Logo_SPL

Vanaf 1 januari 2022 is de samenwerking met de Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL) officieel bekrachtigd. Daarmee krijgen de peuterspeelzalen een stevige basis in de regio. Uiteraard blijven we in Voorschoten de kwaliteit bieden die u van ons gewend bent. Dat betekent dat we vol blijven inzetten op de ontwikkelingsondersteuning aan de hand van het programma voor voorschoolse educatie ‘Puk en Ko’ en blijven we werken vanuit de visie van de Vreedzame School.

 

KindPlanner

Volgende week dinsdag 1 februari krijgt elke ouder de login voor de ouderapp en het ouderportaal van KindPlanner. Daarmee gaan we definitief over naar het nieuwe planningsysteem. Met deze ouderapp en het ouderportaal kunt u nog gemakkelijker gegevens wijzigen. Ook de nieuwsbrieven zullen bij voorkeur via de nieuwe app worden aangeboden.

De contracten zijn inmiddels allemaal overgezet. Als u voor de eerste keer bent ingelogt is het goed om even te controleren of uw gegevens kloppen. Deze overgang betekent dat u aan het eind van februari de eerste factuur ontvangt vanuit KindPlanner. Deze factuur is voor de maand maart.

Klantenservice voor inschrijven en wijzigen peuterspeelzaalochtenden

Heeft u vragen over de planning, plaatsingen of uw factuur dan kunt u vanaf 1 februari 2022 contact opnemen met de Klantenservice van SPL die ook voor onze peuterspeelzalen de planning gaat verzorgen. De contactgegevens vindt u op onze website bij contact.

Cursus over temperamentvolle kinderen

Logo_CJG_Voorschoten

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Oegstgeest organiseert een Webinar Temperamentvolle Kinderen. De bijeenkomst is op 8 februari 2022 en is voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar. Sommige kinderen lijken moeilijker op te voeden dan andere. De 'standaard' opvoedadviezen lijken bij deze kinderen niet, of juist averechts te werken. Vaak gaat het dan om kinderen die 'meer temperament' hebben. Tijdens deze lezing komen de voor- en nadelen van temperament aan bod. Je krijgt praktische tips die kunnen helpen bij het opvoeden van een temperamentvol kind. Meer informatie vindt u op de website.

“Sorry”

Het Centrum voor Jeugd en Gezin deelt ook geregeld tips over opvoeden. In deze nieuwsbrief vindt u de tip over het zeggen van Sorry. Sorry laten zeggen door kinderen is over het algemeen goed maar soms is het moment echter wat ongelukkig en pakt het net wat anders uit dan bedoeld. Hieronder staan een aantal tips op een rijtje.

Sorry_2-12_jaar_1

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...