SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV 4 januari 2021

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten 

Datum: 4 januari 2021

Beste ouders/verzorgers,

We hebben een paar dagen geleden 2020 verruild voor 2021. Dat was wel even nodig. Er zijn weinig mensen die in december niet snakten naar een nieuw begin. Helaas kunnen we nog niet starten met alle kinderen maar we gaan er hard voor duimen dat dit over een paar weken snel anders zal zijn.

 

Noodopvang

We hebben inmiddels op twee locaties groepjes gevormd voor de noodopvang waar ouders, óók van de andere locaties, gebruik van kunnen maken. Bij Olleke Bolleke (Ter Lips 1) en bij De Hooiberg (Aletta Jacobsplantsoen 99). U kunt op de website van de rijksoverheid zien wanneer u daarvoor in aanmerking kunt komen. Maar bij twijfel kunt u ook altijd even bellen. De informatie over kinderopvang en peuterspeelzalen kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

 

Nationale Voorleesdagen 2021

Op 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen die tot 30 januari duren. Elk jaar wordt er een prentenboek van het jaar gekozen.

Coco_kan_het

Dit jaar is dat Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 20 januari 2021 landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt. Op de website staat een mooie kleurplaat en een knutselidee https://www.nationalevoorleesdagen.nl/aan-de-slag/. Ook op de peuterspeelzalen zullen we het prentenboek voorlezen en inpassen in het thema van januari.

 

Nijntje beweegdiploma

Nijntje_beweegdiploma

Begin januari 2021 was het de bedoeling dat Slank en Kwiek in Voorschoten zou starten met het Nijntje beweegdiploma. Helaas is dat door de lockdown met een paar weken uitgesteld. Het goede nieuws is wel dat u uw peuter daardoor nog steeds kun opgeven. U kunt daarvoor een mailtje sturen naar ledenadministratie@slankenkwiek.nl. Broertjes en zusjes zijn ook van harte uitgenodigd. Kinderen kunnen onder professionele begeleiding gedurende een aantal weken bepaalde motorische vaardigheden opdoen en bovenal lekker met leeftijdsgenootjes sportief bewegen.

Meer informatie is te vinden op de site van Slank en Kwiek: www.slankenkwiek.nl/nijntje/

De lestijden voor het Nijntje beweegdiploma zijn:
Maandag: 15:45u - 16:30u (van 4 t/m 6 jaar)
Woensdag: 13:45u - 14:45u (voor 3 en 4 jaar)
Woensdag: 14:45u - 15:45u (voor 5 en 6 jaar)

Woensdag: 15:45u - 16:45u (voor 1,5 t/m 3 jaar inclusief ouders)

 

Compensatie voor de ouderbijdrage

Net als tijdens de eerste sluiting van de kinderopvang en peuterspeelzalen in maart 2020 in verband met COVID-19, heeft de rijksoverheid beloofd ook nu in verband met de sluiting van de komende weken, dezelfde regeling te treffen wat betreft de compensatie aan ouders voor de ouderbijdrage. Als u daar vragen over heeft horen we dat graag.

We gaan u uiteraard ook op de hoogte houden van andere informatie die we krijgen vanuit de rijksoverheid en de gemeente Voorschoten. Als we anders dan per 18 januari 2021 weer volgens de normale planning open mogen, laten we dat zo snel mogelijk aan u weten.

 

Met hartelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...