SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV september 2022

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief peuterspeelzalen Voorschoten

Datum: 21 september 2022

 

Beste ouders/verzorgers,

We zitten alweer in de vijfde week na de zomervakantie. En na een enorm lange periode van veel zon gaan we nu toch echt richting herfst. Op de locaties worden al herfsttafels ingericht en ook buiten wordt het steeds een beetje natter en kouder. Maar ook dat is weer een mooie periode waarin we met de kinderen kunnen genieten van alles wat de herfst te bieden heeft.

Samenwerking met SPL vanaf 1 oktober in een fusie gegoten

Logo_SPLOp 1 oktober zal de fusie tussen SPL en de SKV een feit zijn. Afgelopen maanden is er op administratief gebied veel geregeld om alles wat nodig is in elkaar te schuiven. Belangrijkste is dat beide organisaties op kantoor maar ook op het gebied van de pedagogiek van elkaar leren en elkaar sterker zullen maken. Wel met behoud van de identiteit die de peuterspeelzalen in Voorschoten, Lisse en Leiden hebben. Want Voorschoten kent nou eenmaal een andere cultuur als dorp dan een stad als Leiden of Lisse.

Omdat er bij een fusie altijd één van de stichtingen ‘moet verdwijnen’ zult u de komende tijd steeds vaker het logo van SPL zien en steeds minder dat van de verdwijnende SKV. Ook bij de ingang van de peuterspeelzalen komen straks nieuwe borden met daarop het nieuwe logo. Maar dat is daarmee al wel gelijk de grootste verandering bij de locaties. Want de werkwijze en het aanbod verandert door de fusie niet. Ook onze medewerkers blijven dezelfde personen. Denk dat met name de kinderen helemaal niets zullen merken van de fusie en dat vinden we het belangrijkste. 

Nijntje beweegdiploma start op 2 novemberNijntje_beweegdiploma

Na de herfstvakantie kunnen jonge kinderen weer op woensdagmiddag aansluiten bij Slank en Kwiek voor het Nijntje beweegdiploma. Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit een serie beweeglessen waarin jonge kinderen wekelijks speelplezier hebben en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde motorische én sociale ontwikkeling! Op de website van Slank en Kwiek is meer informatie te vinden. De lessen worden gegeven in de Frans de Vette zaal die tussen basisschool De Vink en Het Kompas in zit.

Speelgroep 1+ weer van start in oktober en november

pukOp maandag 31 oktober en vrijdag 4 november starten er weer twee Speelgroepen 1+ voor kinderen van 1 jaar en hun ouders. Het idee is om met deze speelgroepen kinderen en hun ouders op een laagdrempelige manier te laten ervaren wat een peuterspeelzaal is en wat en hoe een kind ‘leert’ op de peuterspeelzaal. De overstap naar een peutergroep is daarna ook vaak wat gemakkelijker omdat de dreumesjes al bekend zijn met de omgeving van de speelzaal.

Ouders en kinderen kunnen gratis komen spelen op 5 ochtenden op maandag of 4 ochtenden op vrijdag, van bijna 2 uur. De tijden zijn van 9.15 tot 11.00 uur. Ouders spelen samen met hun dreumes met een ruim aanbod van uitdagend en prikkelend materiaal. De ouders en de kinderen worden daarin begeleid door de leidster en pedagoog van de peuterspeelzaal. Een gezellige ochtend waarin ouders ook met elkaar gemakkelijk ervaringen kunnen uitwisselen.

De groepen gaan na de herfstvakantie beginnen en inschrijven kan nog steeds door het sturen van een mail naar l.schrijver@splopvang.nl.

Op de vijf maandagen 31 oktober; 7 november; 14 november; 21 november en 28 november 2022 van 9.15 tot 11.00 uur kunnen ouders met hun kindje tussen de 1 en de 2 jaar oud bij de Boschfluiters (Sixlaan 4 in de wijk Boschgeest) gratis komen spelen bij de 1+ groep. 

En op vier vrijdagen: 4 november; 11 november; 18 november; 25 november 2022 van 9.15 tot 11.00 uur kunnen ouders met hun kindje tussen de 1 en de 2 jaar oud bij de Hooiberg/Boerderij (Aletta Jacobsplantsoen 99 in de wijk Noord Hofland) gratis komen spelen bij de 1+ groep. 

Twee workshops van het Centrum voor Jeugd en GezinLogo_CJG_Voorschoten

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Voorschoten organiseert binnenkort een workshop Groeien in ouderschap voor ouderparen met een baby tussen de 0 en 1 jaar. Hoewel je zelf al grotere kinderen hebt kan de workshop toch weer nieuwe inzichten brengen

Tijdens de workshop Groeien in Ouderschap worden allerlei thema’s gesproken die te maken hebben met ouderschap, zoals: Hechten met de baby, hoe moet dat eigenlijk? En hoe zorg je voor een goede band met je baby? En hoe houd je oog voor je partner en hoe houd je het leuk?

Deze interactieve workshop, bestaande uit twee avonden, helpt je in het ouderschap te groeien en de hechting met je baby te versterken.

De workshop vindt plaats op dinsdag 04 en 18 oktober 2022 van 19.30 – 21.30 uur in het CJG Voorschoten, Zwaluwweg 4 in Voorschoten. Deelname aan de workshop is gratis. Voor aanmelden en meer informatie ga naar deze link.

 

En het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 18 oktober 2022 een themabijeenkomst over samengestelde gezinnen voor ouders die met hun kinderen een samengesteld gezin vormen of gaan vormen.

Tijdens de bijeenkomst krijg je van Margarita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut bij Stiefgoed Leiden informatie over het vinden van je weg in de uitdagende en bijzondere situatie van een samengesteld gezin. Ze legt uit wat de fases van een samengesteld gezin zijn, je rol binnen het gezin, hoe je het beste om kan gaan met je stiefkinderen, met je ex-partners en hoe je elkaar als partners kan steunen.

Heb je een samengesteld gezin of ga je een samengesteld gezin vormen en wil je verbetering in de wijze waarop het gezin functioneert? Kom naar de bijeenkomst. Als je zonder partner wilt komen, dan ben je ook van harte welkom. Het heeft wel een groter effect als je samen komt.

Deze gratis workshop is op 18 oktober via Zoom. Ga voor aanmelden of meer informatie naar de website via deze link.

 

Nieuwe tarievengeld

Deze week hebben de oudercommissies ingestemd met nieuwe tarieven voor de peuterspeelzaal. Hoewel het tarief in Voorschoten per uur met 29 cent omhoog zal gaan in januari (naar 9,20), gaat u als ouder heel waarschijnlijk niet meer betalen maar zelf beduidend minder betalen. Omdat de kinderopvangtoeslag en daarmee ook de gemeentelijke subsidie flink zijn opgeschroefd. U vindt de nieuwe tarieven op onze website. Daar staat ook de link om een proefberekening te kunnen maken.

 

Met hartelijke groet,

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk Voorschoten en Stevenshof

l.schrijver@splopvang.nl


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...