SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV

Gepubliceerd op

Datum: 4 mei 2020


Beste ouders/verzorgers,

Vandaag is het dodenherdenking en morgen is het bevrijdingsdag. De dagen daarna gaan de juffen de peuterspeelzalen in orde brengen voor volgende week. Alles wordt nog een laatste keer gesopt en de tafels en stoeltjes worden weer neergezet. Plantjes komen op de eigen plekjes te staan en leuke raamstickers of andere dingen worden weer uit de kast gehaald om de zaal weer gezellig te maken. We hopen dat doordat we het weer extra gezellig maken, onze peuters zich snel weer thuis zullen voelen op de peuterspeelzaal. En natuurlijk snappen we het dat de peuters weer een beetje moeten wennen zo zonder papa of mama. Maar we gaan er alles aan doen om ze daar zo goed mogelijk bij de helpen.

Er zijn heel veel prentenboeken waarin een muisje of een poes de hoofdrol speelt. Deze nieuwsbrief vind je er een aantal van.
Poes_en_muis

Prentenboekfilmpjes

Juf Astrid heeft twee prentenboekjes waarvan ze een filmpje heeft opgenomen. Het eerste boekje gaat over Dikkie Dik

Dikkie_Dik

Die gaat verstoppertje spelen.

 
Juf Jorina leest het boekje voor over poes Harry. Die gaat buitenspelen met zijn vriendinnetje Vera. Maar helaas raakt hij daarbij een beetje de weg kwijt. Misschien moet Harry nu wel een nieuw huis zoeken om in te wonen. 

Een ander dier dat een ander huis zoek is kleine muis. Muis heeft een mooie grote appel gevonden maar deze past niet in het huis van Muis. Muis gaat opzoek naar een groter huis voor haar en haar appel. Ze gaat bij de ander dieren langs om te vragen of ze bij hen mag komen wonen. 

En het tweede boekje dat juf Astrid voorleest, gaat over een muis die door een donker bos loopt. Het prentenboek heet ‘Snel weg kleine muis’. Lukt het kleine muis om zich op tijd te verstoppen in zijn huisje. In het bos lopen ook andere dieren. In het donker zie je de oogjes van deze dieren. De peuters kunnen mee raden van wie de oogjes zijn die muis in het donkere bos ziet. 
Tekening_poes_en_muis

Met vriendelijke groeten en hopelijk tot snel,

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...