SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV

Gepubliceerd op

Feestslingers

Beste ouders/verzorgers,

Nog één weekend en dan mogen we als peuterspeelzaal weer open. We hebben er ontzettend veel zin in. We hebben u twee weken geleden op de hoogte gebracht van de maatregelen die we genomen hebben om de veiligheid van uw kinderen, u en die van onze leidsters zo goed mogelijk te kunnen bewaken. Deze maatregelen kunt u vinden op onze website op de hoofdpagina https://kinderspeelzaalvoorschoten.nl/. Daarnaast heeft u van uw leidsters nog aanvullende informatie gekregen over de gang van zaken bij met name het halen en brengen. We zullen elke dag kijken of we daarin praktische dingen anders moeten doen en horen ook graag uw opmerkingen en tips!

Wij zijn er in elk geval klaar voor. We hebben flink schoongemaakt, de kasten en het speelgoed uitgezocht. Nieuw speelgoed gekocht en sommige zalen zijn zelfs opnieuw ingericht. Kortom we staan te trappelen om de peuters weer te zien.


Prentenboekfilmpjes

We vinden het dus een groot feest om onze peuters weer te kunnen zien volgende week. Het eerste prentenboekje gaat daarover. Juf Astrid tovert daarvoor konijntje Peter uit de hoed. Samen lezen ze het verhaal van muis die zijn vriendjes uitnodigt om een feestje te vieren. 


Uil_met_slingers

Juf Miranda leest het verhaal voor van Kleine uil die zijn mama kwijt is geraakt. De eekhoorn helpt kleine uil zoeken. Puk luistert ook mee. 

Juf Marit leest het prentenboekje voor over een ander dier dat zijn mama kwijt is. Deze mama heeft geen slurf in ieder geval. Kleine aap wordt geholpen door een vlinder. 
Kijk_ik_ben_een_kikker
Liedjes

We gebruiken op sommige zalen het nieuw boek Kijk ik ben een kikker. Dit boekje staat vol met liedjes waarbij ook gebaren kunnen worden gebruikt. Het gebruik van gebaren helpt peuters die nog niet zo veel woordjes gebruiken, om de Nederlandse spreektaal op een speelse manier onder de knie te krijgen. Er zijn leuke filmpjes over te vinden op de website van het boek. 


Spelletjes
Het verstoppen van speelgoed onder een kleedje is een favoriet spelletje van de peuters dat we veel spelen in de kring. De peuters moeten dan goed opletten en onthouden. Het kan gaan over kleuren, dieren, materiaal van verschillende grootte. Juf Miranda speelt het spelletje met fruit

Moederdag
Aanstaande zondag is het Moederdag. Helaas lukt het niet om met de peuters daarvoor een verrassing te maken. We willen hierbij toch alle moeders een hele fijne Moederdag wensen!

Hartje
Lieve mama van onze peuters,
Met een knuffel,
lekker knusjes
Met een super lieve peuterlach
Met een dag vol met kusjes
Wens ik je namens onze peuters
een fijne Moederdag

Fijn weekend,
Louise Schrijver
Manager peuterspeelzaalwerk SKV
info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl
06 447 44404

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...