SKV nieuws

Nieuwsbrief SKV

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 11 mei 2020

Beste ouders/verzorgers,

Gestart

Vandaag zijn we echt weer van start gegaan bij de peuterspeelzaal.

Dat vonden we ontzettend spannend. We hadden geen idee hoe het zou gaan. We hebben ons best gedaan een zo goed mogelijk manier te vinden om de peuters over te laten dragen door hun ouders. En dat ging eigenlijk heel erg goed. Maar peuters zijn nou eenmaal wel een beetje onvoorspelbaar dus hoe het de komende dagen zal gaan is natuurlijk weer even afwachten. We zullen daarom nog elke dag kijken of we praktische dingen anders moeten doen en horen ook graag uw zorgen, opmerkingen en tips!

Maar we kunnen voor vandaag in elk geval wel al zeggen: het was een fantastische ochtend!! De kinderen waren allemaal heel stoer en namen bij de deur afscheid of het de gewoonste zaak van de wereld was om dat zo te doen. Ook het ontsmetten van de handjes leverde voor de meeste peuters geen enkel bezwaar op. Ze hielden netjes hun handjes op en wreven hun handjes keurig in, bij binnenkomst, voor de start van de kring en na het buitenspelen. En het belangrijkste: er werd de hele ochtend naar hartenlust gespeeld.

Wij zijn er zo wie zo heel blij mee dat we weer wat kunnen betekenen voor de peuters en hun ouders. Het belangrijkste is om de komende dagen en weken ervoor te blijven zorgen dat de peuters én hun ouders zich weer zo snel mogelijk thuis voelen bij hun peuterspeelzaal.  

geld
Ouderbijdragen

De rijksoverheid heeft de maatregel voor de teruggave van een gedeelte van de ouderbijdrage verlengd tot en met de tijd waarin de scholen en de buitenschoolse opvang nog niet helemaal maar half open zijn. Deze compensatie voor de ouderbijdrage geldt óók voor u als ouders die gebruik maken van de peuterspeelzaal. In eerste instantie zou de teruggave gedaan worden in juli maar dat kan iets later zijn omdat de compensatiemaatregel nu langer doorloopt en verlengd is tot ook na 11 mei.

We houden u op de hoogte zodra we meer informatie hierover krijgen van de overheid. Voor de ouders die geen kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen zullen we een herberekening maken van de ouderbijdragen van de afgelopen maanden en de nog komende maanden waarvoor de compensatie geldt. In mei hebben we dat al gedaan maar dat gaan we opnieuw doen zodra we weten tot wanneer de compensatieregeling loopt.


Leuke links

Nu we weer mogen beginnen bij de peuterspeelzaal zingen we ons natuurlijk ook weer helemaal schor! Want zingen vinden we een hele leuke activiteit en kan de hele dag door. Er is een hele leuke site met liedjes van de Vrije School

Woezel en Pip hebben een liedje gemaakt over handen wassen.
woezel_en_pip
Deze nieuwsbrief is ook terug te vinden op de website https://kinderspeelzaalvoorschoten.nl/ bij het nieuws rechts op de hoofdpagina.

Met hartelijke groet,

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...