SKV nieuws

Nieuwsbrief Speelboom oktober 2020

Gepubliceerd op

Logo speelzaal Speelboom

NIEUWSBRIEF

Peuterspeelzaal de Speelboom

oktober

  

Lieve peuters en beste ouders van de Speelboom

Wat zijn we blij dat we na de zomervakantie weer open mogen en we de kinderen weer kunnen zien!

Helaas is het Corona-virus nog steeds niet weg en hebben we nog steeds te maken met maatregelen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. De algemene richtlijnen kunt u vinden op de website van de SKV (www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl). Maar in deze brief leest u nog even ter herinnering wat puntjes die speciaal van toepassing zijn voor de Speelboom.

Hierbij de punten met een korte toelichting:

Fruit

In verband met de hygiëne vragen we u nog steeds om voor uw peuter ook de komende periode gesneden fruit in een eigen bakje mee te geven. Zou u op het bakje de naam van uw peuter willen zetten dan kunnen we het na het eten van het fruit gemakkelijker in het tasje van uw peuter doen. U hoeft geen beker mee te geven met drinken. We gebruiken onze eigen bekers voor het water of de lauwe thee.

Halen en brengen

In verband met de aangescherpte coronaregels en de aankomende winter zal het brengen en halen van de kinderen wat anders vorm krijgen. Er is besloten om geen ouders toe te laten op de locatie. De verandering gaat gelijk al maandag 5 oktober in.

In het kort gaat het brengen en ophalen als volgt:

Bij brengen: zodra u aanbelt komen wij naar de voordeur om uw kind op te halen. Bij halen: aan het eind van de ochtend zodra u aanbelt komen we naar de voordeur met uw kind. Wij zorgen ervoor dat de handjes ontsmet worden. U hoeft niet het jasje aan- of uit te doen. Dat doen wij.

We houden de overdracht zo kort mogelijk om ervoor te zorgen dat het bij de voordeur niet te druk wordt met wachtende ouders. Houdt u afstand als u even moet wachten. Als u wat meer te vertellen heeft kunt u ons ook een mailtje sturen of later even bellen.

Thema

De eerste weken zijn we begonnen met het thema waarbij we de peuters meenemen in hoe het ook alweer in zijn werk gaat op de speelzaal. Welke hoeken zijn er, hoe gaan we met elkaar om en waar ruimen we op? En de peuters leren spelenderwijs hoe de dagindeling in elkaar zit.

JONGleren_Verkeer 

In de week van 28 oktober beginnen we met het thema JONGleren in het verkeer. Aan de hand van materialen die beschikbaar gesteld zijn door de Onderwijs Adviesdienst uit Leiden gaan we daar met de peuters twee weken lang aan de slag. Het thema wordt stichting-breed afgesloten met een (digitale) bijeenkomst voor ouders. We houden u daarvan op de hoogte.

Nieuw speelgoed

We hebben bij de Speelboom nieuwe puzzels gekocht en onze houten treinset uitgebreid. Er waren wat stukjes rails verloren gegaan maar nu kan er weer een lange baan gebouwd worden, kunnen er trainen door de wasstraat en door een tunnel rijden.

Zo proberen we steeds ons aanbod voor de peuters interessant te houden.

Wisseling van kinderen

De komende twee/drie maanden zullen we afscheid gaan nemen van een aantal kinderen die 4 jaar worden en dus naar school gaan. De periode daarna komen er weer nieuwe kindjes onze groep versterken. De groepsdynamiek zal dus gaan veranderen de komende maanden. De “kleintjes” worden de “grotere” kindjes en we gaan er met zijn allen voor zorgen dat de kinderen die naar school gaan een fijn afscheid krijgen en dat de nieuwe kindjes zich helemaal thuis gaan voelen bij ons.

Vakantie

We willen er nog even niet aan denken en u weet het vast wel maar toch herinneren we u er maar even voor de zekerheid aan: op zaterdag 17 oktober begint de herfstvakantie van een week.

 

Met vriendelijke groeten,

Juf Marit en juf Alexandra


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...