SKV nieuws

Nieuwsbrief

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

 

Datum: 20 maart 2020

Beste ouders/verzorgers,

Deze week hebben de medewerkers van de SKV helaas op de zalen gewerkt zonder onze peuters. Dat was en is een best wel rare situatie. Er is vooral veel opgeruimd, schoongemaakt en vele kasten zijn uitgezocht.

     Verfbord_schoonmaken       Verven_op_de_speelzaal

Daarnaast nemen de pedagogisch medewerkers heel regelmatig allerlei filmpjes op voor de peuters om thuis te kunnen bekijken. Op deze manier proberen we een beetje contact te houden met uw peuter.

Normaal gesproken zingen we elke dag met de peuters veel liedjes. Zo zingen we dagelijks een liedje voordat we fruit gaan eten. Als u het leuk vindt kunt u dit liedje in plaats daarvan ook thuis met uw peuter zingen. Jorine laat zien hoe we dat bij de peuterspeelzaal doen

Ook lezen we elke dag een boekje voor en eten we daarbij een klein koekje. Louise laat in het volgende filmpje zien hoe we dat met de peuters erbij dagelijks vormgeven.

De komende tijd kunt u nog veel meer filmpjes verwachten onder andere van de leidsters van uw kind waarin zij een kringactiviteit laten zien, een boekje voorlezen of een knutselactiviteit laten zien.

Handen wassen

Er is een gemakkelijk liedje gemaakt op de wijs van ‘Happy birthday’ dat je kunt gebruiken zodat de peuters lang genoeg hun handjes wassen.

 

Handen wassen met zeep

Handen wassen met zeep

Handen wassen handen wassen

Handen wassen met zeep

Knutseltips

Onze leidsters blijven de komende tijd leuke knutselactiviteiten voor uw peuter bedenken. Vaak zullen ze dat aan een thema te koppelen dat de komende weken toch ook al op het programma stond. Als het mogelijk is zullen ze de materialen die nodig zijn voor de knutselactiviteit bij u in de bus doen.

 

We doen er bij deze nieuwsbrief ook alvast eentje met een filmpje erbij van hoe we dat bij ons op de peuterzaal gedaan zouden hebben. Juf Marianne zingt een liedje over de voorjaarsbolletjes en hier kun je de tekening vinden. 

Vreedzame kinderopvang

Logo_De_Vreedzame_School

Sinds dit jaar werken we bij de peuterspeelzaal met de methode Vreedzame kinderopvang. Daar zijn allerlei thema’s aan gekoppeld. Het eerste thema is gekoppeld aan hoe we met elkaar omgaan. Commentaar geven op elkaar is gemakkelijk en doen we vaak maar al te snel. Maar is het niet veel leuker om geregeld iets leuks over elkaar te zeggen of een compliment te geven aan elkaar. Naar aanleiding daarvan geven we elkaar en de peuters bij ons in de groep al geregeld een zogenaamde ‘opsteker’.

 

De komende weken zult u veel en kort op elkaar zitten. Daarom geven we u een leuke activiteit die past bij het geven van ‘opstekers’: de Opsteker slinger. Kijk hier voor het filmpje hoe je de Opsteker slinger kunt maken.  

Heeft u vragen of werkt u al dan niet in een van de vitale processen en heeft u opvang nodig voor uw peuter, dan kunt u nog altijd met mij contact opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...