SKV nieuws

Nieuwsbrief

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 25 maart 2020 

Beste ouders/verzorgers,

In deze tweede week is al het poetsen wel zo’n beetje afgerond. Tijd om ons voor te bereiden op knutselwerkjes voor de komende weken, zo niet maanden, het voorbereiden van thema’s en het maken van filmpjes die de komende weken kunnen worden doorgestuurd.

Een aantal van de filmpjes vindt u bij deze nieuwsbrief verwerkt zoals dat ook het geval was met de vorige nieuwsbrieven. Maar daarnaast zijn er nog veel meer filmpjes te vinden via de website van onze peuterspeelzalen: www.kinderspeelzaalvoorschoten.nl

Naast de nieuwsbrieven die u allemaal krijgt, maken de peuterspeelzaalgroepen namelijk ook nog aparte nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven bevatten ook veel filmpjes die leuk zijn om te kijken. U kunt deze vinden via de website op de pagina’s van de verschillende peuterspeelzaallocaties. Als u doorklikt op de naam van een locatie (rechts op de blokjes met de namen van de verschillende peuterspeelzalen) komt u bij de groepspagina. Helemaal onder aan op deze pagina’s vindt u de nieuwsbrieven.

Schermafdruk_2020-03-21_17.11.25

 

Prentenboekfilmpjes

De juf van de Hooiberg, juf Jacqueline, heeft een filmpje gemaakt waarin ze een prentenboekje leest over Haas en Beer die verstoppertje spelen. 

Ter aanvulling kunnen de peuters ook nog met juf Jacqueline meezingen met het liedje over het verstoppen van je eigen handjes, oogjes en dergelijke.

De juf van Pippeloen, juf Lindsay, leest het verhaal voor over Dottie’s eieren

 

Kinderboerderij

Het is helaas niet mogelijk om de komende dagen naar de kinderboerderij te gaan met de kinderen. De kinderboerderij moet helaas ook sluiten tot in elk geval 6 april. Daar heeft Sandy van de kinderboerderij in Voorschoten iets op bedacht. Via de facebookpagina kun je vanuit je eigen huiskamer toch genieten van alle beestjes en het voorjaarsgevoel krijgen. Kijk bij https://www.facebook.com/stichtingkinderboerderijvoorschoten/

 

Knutseltips

Onze leidsters blijven de komende tijd leuke knutselactiviteiten voor uw peuter bedenken. Als het weer een beetje mee blijft zitten kan het leuk zijn om een bakje te maken voor kriebelbeestjes. Met een eenvoudig doosje vol met wat tuinmateriaal kunnen peuters een mooi huisje maken voor torretjes, pissebedjes en andere kleine insecten.

Kriebelbeestjes

  

Maar ook ouders komen met leuke tips en ideeën.IMG-20200324-WA0005

 

Zo kwam de moeder van Katia met het leuk idee om rietjes aan spaghetti te rijgen. De peuter kan zelf de rietjes knippen. Je kunt er vervolgens mee tellen en kleuren benoemen. De spaghetti prikte de moeder van Katia in een spons.

 

 

 

Heeft u vragen of werkt u al dan niet in een van de vitale processen en heeft u opvang nodig voor uw peuter, dan kunt u nog altijd met mij contact opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404

 

 

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...