SKV nieuws

Nieuwsbrief

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten

Datum: 17 april 2020

Beste ouders/verzorgers,

Het thema in deze brief gaat dit keer voor een groot deel over de boerderij. Dit is een thema dat zo wie zo vaak voorkomt op de speelzaal in boekjes en liedjes omdat jonge dieren op kinderboerderij voor peuters altijd een dankbaar onderwerp is. En de peuters vaak al heel goed weten wat voor dingen er op de boerderij te vinden zijn.

Bij de meeste peuterspeelzalen zou het onderwerp ‘Boerderij’ dan ook zeer waarschijnlijk hét thema zijn wat nu op het programma zou staan.

Prentenboekfilmpjes

Juf Monique leest het prentenboek voor We hebben er een geitje bij. Mik woont op de Boerderij en gaat aan alle dieren het goede nieuws vertellen dat er een geitje op de boerderij gekomen is.

We_hebben_er_een_geitje_bij


Het prentenboek is ook in de vorm van een liedje te vinden op internet: Klik hier voor het filmpje.

 

Juf Astrid leest het prentenboek voor over een hondje wat snurkt. Hij snurkt zo hard dat alle boerderijdieren wakker worden gehouden.

Liedjes

Astrid zingt een liedje over een biggetje wat in bad moet. Varkentjes spelen graag in de modder. Dat is heel fijn. En dat vinden veel peutertjes ook wel heel leuk. Maar dan moet je daarna wel altijd even in bad of onder de douche. 

Vies_klein_varkentje_moet_in_bad 

Juf Monique zingt ook het liedje van een vies varkentje maar ook over een lammetje, een kipje en over een koetje. Dat zijn wel heel veel boerderijdiertjes bij elkaar. Klik hier voor de liedjes.

Spelletjes

Juf Marit heeft heel veel houten boerderijdiertjes. Ze laat ze allemaal even zien.

Geitjes

Boerderij Geertje kent vast wel iedereen. Er kunnen normaal gesproken geitjes worden geaaid en de kleintjes mag je een flesje geven. Dat kan helaas nu even niet. Maar de boerderijwinkel is wel open. Daar is lekkere kaas, yoghurt en bijvoorbeeld jam te vinden. Kijk voor meer informatie: https://hetgeertje.nl/

Logo_CJG_Voorschoten

Last van spanning?

Door het Centrum voor Jeugd en Gezin wordt weer een Webinar georganiseerd: ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’ tijdens de coronacrisis.

Logo_Webinar
In dit webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om beter om te gaan met de spanningen binnen het gezin.
. Op Dinsdag 28 april 2020 van 20.30 tot 21.30 uur. Voor ouders van kinderen van 2 tot 12 jaar.

Het is een pittige tijd, deze coronacrisis. Voor ons allemaal heeft het een grote invloed op het gezinsleven, zeker nu het al zoveel weken duurt. Bij de een zijn de gevolgen en spanningen groter dan bij de ander, maar hoe dan ook zorgt deze periode ongetwijfeld voor veranderingen, onrust, spanning, verveling en emoties. En dat valt niet altijd mee binnen je gezin.

Een webinar vol met heldere, praktische uitleg die je gelijk kunt toepassen in de praktijk:

  • Hoe ga je om met ruzies tussen je kinderen en conflicten tussen jou en je kind?
  • Hoe laat je kinderen het beste meewerken?
  • Hoe kan je strijd voorkomen?
  • Deel je je eigen zorgen wel of niet?

Hoe kom je de tijd waarin we thuis op elkaars lip zitten zo goed mogelijk door? Hoe zorgen we als ouders dat onze spanningen niet op de kinderen richten?

Aanmelden:

webinar_spanning

Wil je meedoen? Meld je dan gratis aan voor het webinar ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’ via www.cjgcursus.nl of via deze link. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na het webinar is deze nog een maand terug te kijken, ook zonder aanmelding!

 

 

Deze nieuwsbrief is ook terug te vinden op de website https://kinderspeelzaalvoorschoten.nl/ bij het nieuws rechts op de hoofdpagina.

 

Heeft u vragen of hebt u in verband met uw werk een ochtend opvang nodig voor uw peuter, dan kunt u nog altijd met mij contact opnemen.

 

Fijne dagen,

Louise Schrijver

Manager peuterspeelzaalwerk SKV

info@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

06 447 44404

 

 

 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...