SKV nieuws

Start Nationale voorleesdagen

Gepubliceerd op

Nationale_voorleesdagen_Hooiberg

Nationale Voorleesdagen 2018

Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats met als prentenboek van  het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’

Voorlezen aan kinderen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo wordt hun taalbegrip en fantasie bevorderd en worden kleintjes grote lezers.

Ook bij de locaties van de SKV (De Boschfluiters, Speelboom, 't Kwetternest, de Hooiberg, Olleke Bolleke, Pippeloen) besteden we aandacht aan de Nationale Voorleesdagen.
We knutselen, praten, lezen en zingen deze weken over het thema ‘Dieren in de dierentuin’.

Maar dat is niet alles. Er komen allemaal gezellige mensen voorlezen. Naast een heel aantal ouders en grootouders komt op woensdag 24 januari de burgemeester van Voorschoten mevrouw Bouvy-Koene voorlezen bij de Hooiberg. En op woensdagochtend komt wethouder Hans Rasch voorlezen bij Olleke Bolleke.

 
Vindt u het ook leuk om een prentenboek voor te lezen, bespeelt u een instrument……. laat het ons weten. We ruimen graag voor iedereen die het leuk vindt een plekje in, in onze kring.


Dit kan op donderdag 25 januari tot en met woensdag 31 januari. Graag even van tevoren opgeven bij de pedagogisch medewerker van de speelzaal van uw (klein)kind.

 

PS: wist u dat de bibliotheek Voorschoten een hele gezellige peuterboekenafdeling heeft? En dat kinderen t/m 18 jaar gratis lid kunnen worden? Voor verdere info zie site: www.obvw.nl

Nationale_voorleesdagen_Hooiberg_2


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...