SKV nieuws

Themabrief Hooiberg december

Gepubliceerd op

Logo speelzaal De Hooiberg - Voorschoten

Start en afscheid Hooiberg

Voor de kerstvakantie nemen wij afscheid van Noah en Florian, want zij gaan naar de basisschool. Veel plezier in jullie nieuwe klas!

Na de kerstvakantie starten Norah, Dex , Sophia en Claire bij de Hooiberg, welkom allemaal!

Thema’s op de speelzaal

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema ‘Welkom Puk’ waarbij we aandacht hebben besteed aan wie we zijn/hoe we heten, hoe en waar we spelen en waar alles staat op de speelzaal. Ook heeft u vast de liedjes die op de verschillende knutsels stonden gelezen, gehoord en meegezongen met uw peuter. Het zijn de vaste liedjes die wij gebruiken bij het opruimen, voordat we het fruit of het biscuitje eten. Deze vaste rituelen geven structuur en houvast en dat vinden peuters fijn.

De maand december stond natuurlijk het thema van Sint- en Kerstfeest. We houden het op de speelzaal altijd klein, omdat het voor veel peuters een spannende en onrustige tijd is. De gezelligheid staat voorop in deze periode.

We hebben bij de Pietengym veel plezier gehad van ons nieuwe speeltoestel met trappetje en glijbaan.

Speelplein

In oktober is er op zaterdag hard gewerkt om de speelplaats op te knappen. We hebben (onderhouds vrij!) kunstgras gekregen en een leuk speeltoestel.

Ook zullen we af en toe op het plein aan de zijkant spelen. Deze speelplaats is echter van KDV Norlandia. Als er teveel kinderen van het dagverblijf buiten zijn, wordt het te druk en daarom gaat het tegelijkertijd buiten spelen altijd in overleg.

Bezoek CJG

Op dinsdag 21 januari zal Astrid de Nijs van het CJG weer van 8.30-9.00 uur aanwezig zijn. U kunt bij haar terecht voor (opvoedkundige) vragen. U bent van harte uitgenodigd. 

Wisseling

Per februari 2020 vindt er een wisseling van leidsters plaats. Juf Margriet stopt dan bij de Hooiberg en gaat zich verder specialiseren in haar hobby: bloemsierkunst.

Juf Monique komt op maandag en juf Laura komt op woensdag bij ons werken.

Juf Miranda en Jacqueline blijven dezelfde ochtenden werken.

Op maandag en woensdag loopt Gaby stage bij ons. Dinsdag blijft Andrea als groepshulp komen en op donderdag en vrijdag zijn Batol en Alicia bij ons i.v.m. stage.

Nieuwe openingstijden vanaf januari 2020

U kunt uw peuter brengen tussen 08.15-08.45 uur en

u kunt uw peuter ophalen tussen 11.45-12.15 uur

Het is fijn als u zorgt dat uw peuter vóór 8.45 uur binnen is, zodat wij op tijd en in alle rust met ons ochtendprogramma kunnen beginnen. Later brengen/in- en uitlopen veroorzaakt veel onrust bij peuters.

 

Kerstvakantie van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.

De speelzaal is dan gesloten

 

WIJ WENSEN IEDEREEN GEZELLIGE FEESTDAGEN

EN EEN GEZOND, GELUKKIG EN ONTSPANNEN 2020 !

 

Met vriendelijke groet,

Jacqueline, Miranda en Margriet 


Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...