Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

LOGO OLLEKE BOLLEKE (2)

Peuterspeelzaal Olleke Bolleke is gesitueerd in de nieuwbouwwijk Starrenburg 2. De peuterspeelzaal is gehuisvest in een brede school, heeft daar een eigen lokaal en maakt gebruik van faciliteiten van de basisschool en de BSO (buitenschoolse opvang).

Olleke Bolleke heeft een mooie ruime en lichte speelzaal. Door de vele ramen in het lokaal en vrolijke kleuren op de muren heeft de speelzaal een fris interieur. Er is een buitenspeelplaats met een vaste  zandbak en een kleine glijbaan. Verder hebben wij voldoende buitenspeelgoed voor zowel de jonge als voor de wat oudere peuter. 

De peuterspeelzaal is 4 dagen per week geopend: maandag t/m donderdag van 8.15 tot 12.15 uur. Op deze dagen zijn Astrid (ma t/m do), Carolien (di, do) en Pauline (ma, wo) de vaste leidsters.

Wij werken volgens een vast programma; van 9-10 uur vrij spel, daarna met elkaar opruimen, plassen. In de kring eten wij dan fruit (samen delen en op je beurt wachten) en drinken wat met elkaar. Daarna, als het weer het toelaat, lekker naar buiten waar we kunnen fietsen, glijden en met mooi weer in de zandbak spelen. Bij slecht weer kunnen wij gebruik maken van de binnenspeelhal van de BSO. Ook hier kunnen peuters naar hartelust klauteren, spelen en rijden.

Rond 11 uur eten we in de kring een biscuitje en lezen we een boekje, zingen en bewegen (heel belangrijk voor peuters!). Ook proberen we kleine gesprekjes met de kinderen te voeren, vaak a.d.h.v. het thema waar we op dat moment mee bezig zijn: Bv. ziek zijn, eet smakelijk, oef wat warm of praten en zingen we over de vaste jaarlijkse feesten als Sint, Kerst en Pasen.

Tijdens deze feestdagen kan het programma wat afwijken als we b.v. paaseitjes gaan zoeken met elkaar of een gezellige kerstbruch met elkaar vieren. Hierbij hebben de juffen hulp van de Ouder Commissie die actief is op Olleke Bolleke.

Peuterspeelzaal Olleke Bolleke biedt uw kind een variatie aan mogelijkheden om de ontwikkeling te prikkelen en te stimuleren op een speelse en ongedwongen manier. 

Heeft u zin om samen met uw peuter een kijkje bij ons te nemen, bel ons dan gerust (071-5616231) of stuur ons een mailtje (ollekebolleke@kinderspeelzaalvoorschoten.nl) . Graag tot ziens !

 

Voor inschrijven bij Olleke Bolleke: klik hier

 

 

 

Olleke Bolleke sept 2014Olleke Bolleke sept 2014Olleke Bolleke sept 2014    Olleke Bolleke sept 2014Olleke Bolleke sept 14Ollke Bolleke sept 2014

 

Leidsters

Carolien Valentijn
Astrid Volders
Pauline Morssink

Nieuws van Olleke Bolleke

Nieuwsbrief Olleke Bolleke juni 2021

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Nieuwsbrief Olleke Bolleke Juni 2021. Het einde van het schooljaar is in zicht. Nog 5 weken en dan begint de zomervakantie.  Een vakantie waar iedereen wel aan toe is na alle Covid-19 beperkingen. We kunnen nu alvast genieten van de zomerse temperaturen. De peuters van Olleke Bolleke hebben de afgelopen maanden geleerd over boerderijdieren, groente en fruit, en huisdieren. Voorlezen, knutselen, ... Lees verder

Nieuwsbrief Olleke Bolleke 26 januari 2021

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Beste ouders, We hebben weer een aantal filmpjes opgenomen voor de kinderen van Olleke Bolleke. Een paar van deze filmpjes komen ook in de algemene nieuwsbrief maar hierbij krijgen jullie alvast een voorpremière. In de filmpjes zingt en vertelt juf Astrid samen met Puk.  In het eerste filmpje zingen juf Astrid en Puk samen een liedje over Coco. Het vogeltje Coco dat leert vliegen ... Lees verder

Nieuwsbrief Olleke Bolleke november 2020

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Nieuwsbrief Olleke Bolleke november 2020 We zijn goed van start gegaan in het nieuwe schooljaar. Het is fijn dat de peuters, ondanks alle Corona maatregelen, nog steeds naar Olleke Bolleke mogen komen. Het ritueel met handjes schoonmaken is inmiddels een dagelijkse routine geworden, In september zijn we rustig begonnen om de peuters weer even te laten wennen. Daarna zijn we gestart met het ... Lees verder

Nieuwsbrief Olleke Bolleke

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Nog even ter info Na de verplichte sluiting i.v.m. Corona zijn wij gestart op een andere manier. Er zijn nieuwe regels voor het halen en brengen (ouders geven hun kind bij de deur af en halen hun kind ook bij de deur of buiten het hek van de speelplaats weer op). Het was een beetje spannend hoe dit allemaal zou gaan verlopen. Zowel voor de ouders/ verzorgers als voor de juffen, maar het ging wonderbaarlijk ... Lees verder

Nieuwsbrief 4 mei Olleke Bolleke

Logo speelzaal Olleke Bolleke - Voorschoten

Beste ouders, Zoals we eerder beloofden heeft Carolien het derde deel van het prentenboek over Muis voorgelezen en daarvan een filmpje gemaakt. Het is een spannend verhaal van muis die een mooie prijs wint. Voor het derde deel kun je hier drukken  Mocht je eerst nog het eerste en tweede deel willen zien en daarna het derde deel dan kun je hier klikken.   Namens ... Lees verder

Foto's

In verband met de privacy van de kinderen zijn foto's in het fotoalbum alleen zichtbaar na inloggen. De inlogcodes voor het fotoalbum vind u in het informatieboekje dat u heeft gekregen.

Ga naar het fotoalbum om in te loggen...

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op maandag tot en met donderdag van 8.15 tot 12.15 uur (behalve in de schoolvakanties).

Adres

Peuterspeelzaal Olleke Bolleke
Ter Lips 1
2251 DM Voorschoten

071 5616231 / ollekebolleke@kinderspeelzaalvoorschoten.nl

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...