Lichamelijke zorg

Zindelijkheid

Kinderen die nog niet zindelijk zijn, worden als dat nodig is door de leidsters verschoond. Het kind neemt zelf de luiers mee. Als een kind zindelijk aan het worden is, spelen de leidsters hierop in en zal er wat vaker met de peuter naar het toilet worden gegaan. Dit gaat in overleg met de ouders. Voor eventuele ongelukjes is er op de speelzaal reservekleding aanwezig.

Zieke kinderen

Zieke kinderen worden niet toegelaten ter bescherming van henzelf, maar ook ter bescherming van de andere peuters. Als uw kind ziek is dient u dit ’s ochtends aan de leidsters te melden. Als er een besmettelijke ziekte heerst, wordt dit bekend gemaakt via het mededelingenbord op de speelzaal.

Medicijnen

Soms moeten kinderen medicijnen krijgen in de uren dat zij op de peuterspeelzaal zijn. In dat geval vragen wij de ouders een formulier in te vullen waarop precies staat aangegeven waar het om gaat en wat de bedoeling is. Het formulier is verkrijgbaar bij de leidsters van de speelzaal. Het getekende formulier moet in het bezit van de leidsters zijn voordat er medicijnen kunnen worden verstrekt.

Richtlijnen GGD

Wij werken volgens de richtlijnen van de GGD. Deze betreffen adviezen over onder andere hygiëne, fysieke omgeving, gezonde voeding, leefstijl en gewoonten, opvoeding, voorlichting, kinderziektes en hoe daarmee om te gaan, etc.

Recent SKV nieuws

Naar het nieuwsarchief...